HAOS U MOSTARU: Fudbalerke Iskre zarobljene na stadionu nakon pobjede nad ŽFK Emina

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Danas je ŽNK Iskra Bugojno gostovala u Mostaru u okviru Premijer lige BiH za žene gdje su odigrale utakmicu protiv ŽFK Emina iz Mostara. Na kraju su slavile Bugojanke rezultatom 2:1 golovima Marine Lukić i Milice Jović. Ovo je 8. uzastopna pobjeda Bugojanki.

Ono što je upropastilo ambijent i atmosferu jeste nesportsko ponašanje uprave i igračica ŽFK Emina gdje su napali igračice i upravu od izlaska do svlačionica 40 i više metara, dočekali navijači prilikom izlaska sa stadiona. Pljunili i nasrnuli fizički na Marinu Lukić, navode iz uprave ŽNK Iskra Bugojno.

Iz uprave ŽNK Iskra dodaju: “Uprava ŽNK Iskra zahvaljuje se policijskim organima koji su spasili nogometašice i upravu ŽNK Iskru Bugojno. Kako saznajemo ŽNK Iskra je pod pratnjom policije i zaštitara napustila stadion ŽFK Emine. Slaba organizacija utakmice i napad na upravu i nogometašice ŽNK Iskra Bugojno. Mislim da takmičarski organi NSBIH treba ovakve i slične slučajeve disciplinski kazniti.”

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o