Hafiska dova u Sultan-Ahmedovoj džamiji

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Bugojno je dobilo još jednog hafiza. U to zvanje, promovisan je mr. Semir Imamović a hafiska dova je, tim povodom, proučena u nedjelju nakon podne-namaza u Sultan-Ahmedovoj džamiji.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj vjernika, imama i hafiza iz Bugojna, Travnika, Maglaja i Zenice, rodbina i prijatelji Semira Imamovića, kao i njegov muhafiz Fadil Bektaš.

Među brojnim gostima bili su izaslanik reisu-l-uleme Ismet ef. Spahić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku Dževdet Šošić, travnički muftija Ahmed ef. Adilović, i glavni imam Donjeg Vakufa Esad ef. Slipac.

Prigodnim riječima prisutnima su se, između ostalih, obratili hafiz dr. Sejad Mekić, imam Sultan-Ahmedove džamije, i glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Vehid ef. Arnaut.

Ukazano je na značaj i afirmaciju učenja Kur'ana napamet, i naglašeno da je početkom 80-tih godina prošlog vijeka BiH imala 5-6 hafiza, dok se danas taj broj kreće oko 300.

Hafiz Semir Imamović je rođen 1974. godine u Šćipu, u općini Prozor. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Bugojnu 1993. godine.

Na Islamskom Univerzitetu u Medini 2001. godine završio je Fakultet islamskog prava, a na istom univerzitetu 2006. godine odbranio i svoj magistarski rad.Vanredno je završio Gazi Husrev-begovu medresu 2012. godine.

Autor je dvije knjige: „Dragulj iz riznice islamskog prava“ i „Savremena pitanja – islamski odgovori“. Trenutno radi kao stručni šerijatski konsultant i savjetnik za halal poslovanje u firmi Merkez OIL d.o.o. u Novom Travniku, a uređuje i islamske teme na portalu ”Saff”.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/