Granični policajci “pali” zbog 20 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv dvojice uposlenika Granične policije Bosne i Hercegovine koji se terete da su u svojstvu ovlaštenih službenih osoba, 27. oktobra 2013. godine, na graničnom prijelazu Vardište, Višegrad, po prethodnom dogovoru, postupali protivno zakonu i počinili kazneno djelo u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Tužiteljstva BiH optužnica je podignuta protiv Nermina Muharema, rođenog 3. oktobra 1978. godine u Foči, državljanin BiH i Amrudina Omerovića, rođenog 18. aprila 1969. godine u Čajniču, državljanin BiH.

“Optuženi Nermin Muharem, tereti se da je jednog osobi, sa putničkim motornim vozilom, onemogućio ulazak u BiH, iako je navedeni ispunjavao sve uvjete za nesmetan ulazak u zemlju, te ga uputio da ide do optuženog Omerovića, koji je bio vođa smjene, u prostor koji nije pod video nadzorom, gdje je od navedene osobe uzeto 20 KM kao nezakonita imovinsku korist.

Nakon toga oštećeni se vratio u vozilo, a optuženi Muharem mu je vratio dokumente i omogućio da nastavi put”, navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo – primanje dara ili drugih oblika koristi, iz članka 217. stavak 2. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/