Najjače rukometne reprezentacije dolaze na turnir u Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

IV. Međunarodni rukometni turnir pod nazivom ” Rukomet je moja budućnost”, koji je u protekle tri godine odigravan u Bugojnu, naredne godine igrati će se u periodu od 14.04-17.04.

Kako “Sport” ekskluzivno saznaje, Rukometni savez Katara će se pobrinuti da na turniru učestvuju: Slovenija, Hrvatska, Poljska, Francuska, Španija, Njemačka, Južna Koreja i Katar. Na  turniru će učestvovati igrači rođeni 1998.g i mlađi.

Postoji mogućnost da se paralelno igra i  turnir igrača uzrasta 2000.g. i mlađi, a  pozivnice bi otišle  Sloveniji, Hrvatskoj, te nekoj selekciji iz naše zemlje, vjerovatno nekog kantona. Turnir će suditi IHF sudije iz okruženja, a sve troškove će kao i do sada snositi Rukometni savez Katara.

Treba istaći da ovaj turnir, ujedno i najkvalitetniji u Evropi za ove uzraste, tokom svog održavanja privuče veliki broj posjetilaca ali i brojnih poznatih rukometnih imena iz naše zemlje, te susjednih zemalja. Prošlogodišnji turnir pripao je reprezentaciji Slovenije koja je u finalu savladala Srbiju 28:26, dok je naša reprezentaciju  u susretu za sedmo mjesto savladala odgovarajuću selekciju Makedonije 37:29, te tako završila na predposljednjem mjestu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/