Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uvodi besplatan Wi-Fi za sve mjesne zajednice

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U seoskoj mjesnoj zajednici Orahovica kod Zenice, danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, pustio u funkciju WiFi HotSpot pristupnu tačku, koja će svim korisnicima omogućiti besplatno korištenje interneta.

Riječ je o prvoj besplatnoj WiFi tački u okviru projekta kojeg Grad Zenica realizira s kompanijom BH Telecom s ciljem poboljšanja uvjeta života stanovništva na području cijelog grada.

“Internet je danas potreba, a na žalost mnogi naši građani nisu u prilici da plate sebi ovu uslugu. Želja nam je da u sve mjesne zajednice dovedemo besplatan WiFi signal i s ciljem kvalitetnijeg života to ćemo i uraditi. Građani Zenice trebaju znati, da za ove usluge iz gradskog budžeta neće biti potrošena niti jedna marka. Naprotiv, s kompanijom BH Telecom smo postigli mnogo povoljniji ugovor za Grad, imat ćemo savremenije centrale i telefone, a u cilju smanjenja troškova sve mjesne zajednice u kojim postoji tehnička mogućnost biti će uključene u novi IP Centrex sistem telefonije Gradske uprave Zenica”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Do kraja ovog mjeseca u funkciju će biti stavljeno više od 60 besplatnih WiFi pristupnih lokacija, a mjesta na kojima su postavljene WiFi HotSpot pristupne tačke, izabrana su u koordinaciji s povjerenicima mjesnih zajednica.

Projekt besplatnih WiFi HotSpot lokacija nastavit će se i u narednom periodu, a cilj gradske uprave je pokriti što veću teritoriju s besplatnim WiFi signalom koji ima slobodan pristup bez potrebe za ukucavanjem pristupne šifre.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o