Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović: Na Gradskom vijeću su svi bili ZA elektronsko glasanje osim SDA

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Rukovodstvo i članovi Naroda i Pravde danas su polaganjem cvijeća na šehidskim mezarjima i spomen-obilježjima, te svečanom akademijom, koja je održana u Zenici, na dostojanstven način obilježili najznačajniji praznik naše Domovine – Dan nezavisnosti.

Delegacije Naroda i Pravde danas su cvijeće položili na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici, ali i u Goraždu i Zenici. Mladi aktivisti Naroda i Pravde građanima Vogošće i Ilijaša danas su podijelili čestitke, a danas je simbolično na Dan nezavisnoti otvorena i prva kancelarija Naroda i Pravde u bosanskohercegovačkom entitetu RS, u Janji kod Bijeljine. Aktivnostima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine šalje se poruka kako je naša domovina Bosna i Hercegovina očuvana kao nezavisna i suverena država, od Save do mora i od Une do Drine.

Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti održana je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, kao svojevrsna kruna cjelodnevne svečanosti.

Nakon izvođenja himne i učenja fatihe i odavanja poštovanja za sve šehide i poginule borce, prisutne je pozdravio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Ovoj državi trebaju promjene, trebaju hrabri i odlučni ljudi. Dosta je mahanja zastavama ili pojedinci kada stave cvijet srebreničkog genocida misle bore se za državu, a ovamo puno nepotizma, puno nepravde. Vratite se 10 godina unazad, kad su god lokalni ili državni izbori prijete nam ratom. To je ta doktrina vladanja tih koji hoće da čitava država ode a da oni ostanu i sami sa sobom vladaju. Zato sam došao Dinu da podržim iz sljedećeg razloga. I njega i mene prozivaju najvećim izdajicama. Zlatni sam ljiljan, nek se poredaju da vidim gdje su oni bili tada. Rata neće biti u to budite sigurni. Grad Zenica već 4 puta upućuje dopis Centralnoj izbornoj komisiji i svim relevantnim. Hoću da su građani Zenice zadovoljni prvi u ovoj državi. Grad Zenica je spreman milione izdvojiti da im kupimo skenere, video nadzor na svako biračko mjesto i da u 19:30 imamo rezultate a ne da tad kradu i onda građani budu razočarani. To sam im ponudio i na zadnjem Gradskom vijeću, svi su ZA osim SDA. Zašto? Pa tada biraju oni koji broje a ne biraju građani. Moramo vratiti povjerenje u svoje institucije. Zato moramo napraviti promjene sa gospodinom Konakovićem,” kazao je Kasumović, poručivši kako je BiH država „svih njenih građana, a ne država pojedinaca i jednog uskog kruga ljudi okupljenih oko vladajućih stranaka“.

Kratko predavanje prisutnima je održala dr. Amina Šiljak-Jesenković, koja je podsjetila na historijske okolnosti u kojima je Bosna i Hercegovina povratila svoju nezavisnost, te na važnost očuvanja nezavisnosti i slobode, kako pojedinca tako i domovine.

U svom obraćanju na kraju svečane akademije predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković kazao je da je važno da se u ovakvim trenucima uvijek sjetimo sinova i kćeri domovine koji su stali na branik domovine i od kojih su mnogi dali svoje živote.

„Također, želim da se na ovaj dan sjetimo i našeg rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, ali i drugih časnih i hrabrih bosanskih sinova, a jedan od njih je i Bogić Bogičević koji ostao ustrajan oponent Miloševićeve politike i zagovornik nezavisne BiH. Nezavisnost smo odbranili u trenucima kada smo bili izloženi agresiji četvrte najjače vojne sile, a danas je pred nama izazov odbrane države i sistema od korumpiranih politika i političara“, kazao je Konaković.

On je podsjetio da je iza nas period velikih izdaja države i državnih interesa, posebno oko revizije presude za agresiju i genocid, ali i izdaje vezano za NATO put naše države.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/31/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno/