Gračanica-Kordići, u mjestu Susid Aktivirano klizište dužine oko 30 metara

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na području općine Bugojno, na lijevoj strani puta Gračanica-Kordići, u mjestu Susid, došlo je do aktiviranja klizišta dužine oko 30 metara i visine 15 metara.

Na ovoj dionici puta promet se odvija s povećanim oprezom. Uposlenici Službe za civilnu zaštitu stalno prate stanje na ovom klizištu.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zavidovići imala je intervenciju na gašenju požara u jutarnjim satima u ulici Maršala Tita, gdje je došlo do požara u magacinu Željeznica Federacije BiH.

U požaru je pričinjena manja materijalna šteta.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj imala je intervenciju na gašenju otpadnog materijala u romskom naselju Varda. Požar je ugašen.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je tri manje intervencije: jednu na gašenju smeća, jednu na gašenju automobila i jednu na gašenju dimnjaka, navodi se u redovnom izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Autor: Fena

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/