GORNJI VAKUF: Skijaški centar ‘Raduša’ počeo sa radom

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Moderni i popularni skijaški centar “Raduša” koji je smješten na istoimenoj planini, udaljen svega 20-ak kilometara od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, s radom je počeo danas.

– Skijalište je otvoreno od 10.00 do 16.00 sati. Skijaški centar opslužuje pet ski liftova (dvosjed i vučnice) na sedam dobro uređenih i kvalitetnih ski staza svih kategorija – kazao je Feni direktor Turističke zajednice Srednjebosanskog kantona Miroslav Matošević.

Naglasio je da je tokom cijele zimske sezone Ski centar “Raduša” za najmlađe osigurao besplatno korištenje baby ski lifta.

Dnevna karta na ovom skijalištu je (odrasli/djeca) 25 KM/20 KM, poludnevna karta (odrasli/djeca) 20 KM/15 KM i dvodnevna karta (odrasli/djeca) 40 KM/30 KM.

Matošević je naglasio da se putevi do skijališta redovno održavaju i prohodni su za sva vozila.

– Na skijalištu je moguće organizirati školu skijanja te najam skijaške opreme. U okviru skijaškog centra u funkciji je i Motel “Pegasus” te prelijepi restoran “Vidikovac” koji je smješten na 1.850 m n/v sa izuzetnim pogledom na skijalište ali i nevjerovatnim panoramskim pogledom na srednjobosansko rudogorje (Vranicu, Štit &Bitovanja), kao i susjedne planine Bjelašnicu, Treskavicu, Zelengoru i Maglić – kazao je Matošević.

Voditelj Ski centra Mario Šipić kazao je Feni da su sve staze spremne da dočekaju skijaše, te da su svi liftovi u funkciji.

– Na otvaranje skijališta došao je veliki broj ljudi i ko god dođe uživat će u čarima naše planine – poručio je Šipić.

Skijalište “Raduša” je sedmo skijalište otvoreno na području Srednjobosanskog kantona, čime su sada sva skijališta u srednjoj Bosni u funkciji.

Na području SBK-a egzistiraju skijališta: Vlašić, Raduša, Rostovo, Brusnica, Ranča, Pridolci i Busovačka planina.

fena

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/