(GALERIJA) Iskra startala sa pripremama, na prozivci pet novih imena

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U veoma sablasnoj atmosferi koja zapravo i oslikava veoma teško stanje u kojem se nalazi klub nogometaši Iskre započeli su sa pripremama za novu sezonu Druge lige FBiH grupa Zapad.

Prozivci su se odazvala 24 nogometaša, a njima su se obratili trener Sead Seferović, njegovi pomoćnici Nusret Peco i Adnan Sarajlić, te predsjednik Upravnog odbora kluba Nedžad Šečić.

Na prozivci se pojavilo i pet novih imena, koji su ranije nosili dres Iskre, a radi se o Harisu Seferoviću, Arminu Durakoviću, Alenu Jusufbašiću, Faruku Uzunu i Amelu Zecu, a iz kluba su istakli da su u toku pregovori oko povratka napadača Mirnesa Gurbete.

Također, iz kluba su poručili da je glavni cilj ove sezone osvajanje prvog mjesta i plasman u Prvu ligu Federacije.

Mi smo po završetku prošle sezonu ušli sa ambicijama da se vratimo u Prvu ligu Federacije i mislim da nam je i vrijeme i mjesto u toj ligi. Neke momke, naše Bugojance smo vratili i pravimo jednu ozbiljnu ekipu s kojom ćemo gledati da ostvarimo cilj. Ovo je okosnica tima, ali gledamo da dovedemo jednog stopera i napadača. Ne znamo koliki će broj klubova biti u našoj ligi, vidjeti ćemo sve, a meni je svejedno jer je naš cilj zacrtan, istakao je trener Iskre Sead Seferović.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/