(FOTO) Položeno cvijeće na Spomen obilježje kod Policijske stanice Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Danas će u Bugojno biti održan 5. Memorijalni taekwondo turnir “Tarik Ljubuškić-Tare”. Turnir se održava u organizaciji Taekwondo kluba Bugojno, a posvećen je tragično nastradalom policajcu koji je poginuo u napadu na Policijsku stanicu Bugojno 27.06.2010.g.

 

Uoči otvorenje turnira, porodica rahmetli Tarika, čelnici Općine Bugojno, te učesnici turnira položili su cvijeće na Spomen obilježje kod Policijske stranice Bugojno.

Tarik je bio dobar čovjek, veliki sportista i volio je svoje Bugojnu i Bosnu i Hercegovinu. Mi od tog nemilog događaja u Bugojno pozivamo čitav svijet da ustanemo zajedno u borbi protiv terorizma. Terorizam je zlo i teroristički čin koji se desio ovdje nama je napravio zlo. Vjerujem da se to ako Bog da neće nigdje desiti jer ovo sjećanje nije ništa drugo nego da na neki način osudimo ono što se dešava u svijetu i ono što se desilo u Bugojnu. Drago mi je da ste danas u Bugojnu i ponosan sam što danas ovdje imamo i delegacije iz Republike Hrvatske i Slovenije, na to sam ponosan jer sport veže naše države i stvara velika prijateljstva, kazao je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Cvijeće je prvo položila porodica rahmetli Tarika, te delegacija Općine Bugojno, a zatim su svi prisutni posjetili i mezar tragično stradalog policajca.

 

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o