Federalna vlada: Privrednom društvu BINAS d.d. Bugojno dodijeljeno je 300.000 KM

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Vlada FBiH danas je Federalnom ministarstvu za energiju, rudarstvo i industriju odobrila izdvajanje 3,7 miliona KM kapitalnih transfera javnim poduzećima, namijenjenih finansiranju razvojnih projekata kompanija iz oblasti namjenske industrije.

Od ukupnog iznosa, privrednom društvu Zrak d.d. Sarajevo dodijeljeno je 300.000 KM za nabavku opreme i uvođenje novih proizvodnih linija. Isti iznos dodijeljen je i Tehničko-remontnom zavodu d.d. Hadžići za finansiranje razvojnog projekta KN „UNA“.

I privrednom društvu BINAS d.d. Bugojno dodijeljeno je 300.000 KM za nabavku mašine za izradu pozicije rotora.

Dodijeljenih 2.000.000 KM će vogošćanski Pretis d.d. upotrijebiti za nabavku i instaliranje pogona za livenje eksploziva, dok će Vitezit d.o.o. Vitez 800.000 KM iskoristiti za razvoj i maloserijsku proizvodnju punjenja za generator gasa na bazi kompozitnih goriva.

Federalno ministarstvo za energiju, rudarstvo i industriju će s korisnicima sklopiti ugovore o realizaciji dodijeljenih grant sredstava, s definiranim pravima i obavezama. Korisnici su dužni ovom federalnom ministarstvu dostaviti izvještaje i materijalne dokaze o utrošenim budžetskim sredstvima.

Za preostalih 300.000 KM bit će raspisan novi javni poziv.

radiosarajevo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/