Fahrudin Radončić održao skup u prepunim dvoranama u Busovači i Fojnici: Moramo ove izbore da shvatimo kao historijske i kao referendum, jer mi hoćemo Evropsku uniju, NATO i SAD

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sinoć su prepune dvorane u Busovači i Fojnici dočekale kandidate SBB-a za sve nivoe vlasti, a skupovima je prisustvovao i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kao i predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Almir Švago.

Radončić je u obraćanju građanima u Busovači i Fojnici podsjetio da su se Bošnjaci previše žrtvovali, da imaju 200.000 šehida, da praktično nema porodice u kojoj neko nije ubijen ili ranjen, osim nekoliko vladajućih, da bi Bošnjaci bili u podređenom položaju.

Moramo ove izbore da shvatimo kao historijske i kao referendum, jer mi hoćemo Evropsku uniju, NATO i SAD, a oni hoće retrogradne i radikalne režime.

Predstavljeni kandidati

Inače, skup u kinodvorani u Busovači, na kojem su predstavljeni kandidati za kantonalni, federalni i državni nivo iz Srednjobosanskog kantona, otvorio je Zijad Prosjanović, predsjednik OO SBB-a. Osim njega, obratili su se i Nermina Hajdarević, kandidatkinja za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, nosilac liste za Skupštinu SBK Almir Švago, ugledna doktorica Faika Mujanović-Glamočanin, ujedno i nositeljica liste za Parlament FBiH, te Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH.

Predsjednik KO SBB-a i nosilac liste za Skupštinu SBK Almir Švago se obratio istaknuvši: “Jedinstvo bošnjaka, razvoj namjenske industrije, bošnjački narod, bosanska nacija, država BiH – to su naše svetinje, za koje ćemo se boriti do zadnjeg!

Uz Radončića i ove kandidate, na skupu u Fojnici u ime Općinske organizacije obratili su se Emir Sulejmanović i kandidat za Skupštinu Mujo Zulum.

Radončić je, na kraju, u Kiseljaku popio kafu sa stotinjak građana i simpatizera.

avaz.ba/bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o