Fahrudin Radončić izašao iz pritvora

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Bivši ministar sigurnosti i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izašao je iz pritvora nakon što mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio mjere kućnog pritvora.

Radončić je nakon izlaska iz pritvora kazao da provokacija s njegovim hapšenjem neće destabilizirati koaliciju SBB-a i SDA-a.

“Koalicija je stabilna. Provokacija s mojim hapšenjem nije destabilizirala vrlo snažnu i vrlo potrebnu bošnjačku koaliciju koja je u interesu cijele BiH, a ne samo tog naroda”, kazao je Radončić.

Podsjećamo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e 25. januara ove godine lišili su slobode Fahrudina Radončića. Jučer je Sud BiH potvrdio u potpunosti optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Zijada Hadžijahića i Bilsene Šahman, koju je Tužilaštvo BiH podiglo 5. februara 2016. godine.

Radončić se tereti za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih lica da kontrolišu poštivanje ove mjere dva do tri puta dnevno, te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), zabrana sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti ispod 100 metara, te zabrana međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa saoptuženim u ovom krivičnom predmetu, te zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Tužilaštvo BiH saopćilo je da je zadovoljno mjerama zabrane, dodajući kako se nemaju namjeru žaliti.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/