Fahrudin Radončić gostovao u Bugojnu: Ako pobijedi SBB, u prve 2 godine može donijeti 10 milijardi eura investicija

https://www.bugojno-danas.info/

Danas je u Bugojnu boravio predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić koji je u okviru posjete Bugojnu bio gost na unutarstranačkom savjetovanju u Kristalnoj sali Općine Bugojno.

Po dolasku u Bugojno, Fahrudin Radončić je odavao počast šehidima i položio cvijeće ispred Centralnog šehidskog spomen obilježja i ispred spomen obilježja u Vrbanji, potom je upriličena kafa i druženje u jednom bugojanskom restoranu, nakon čega je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić upriličio prijem za predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. Poslije prijema Radončić je bio gost na unutarstranačkom savjetovanju SBB-a Bugojno gdje se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nakon predstavljanja uspješnih rezultata vijećnika SBB-a Bugojno, predsjednik OO SBB Bugojno Đemal Bilanović je istakao:

“Građani Bugojna su uvidjeli ko se borio za potrebe građana i lokalne zajednice kroz rad naših vijećnika i akobogda to će nam aktivirati pobjedu u oktobru. Viši organi saveza su uvijek bili otvoreni za inicijative koje su dolazile iz naše Općinske organizacije. Klub zastupnika u Skupštini SBK uvijek je podržavao sve inicijative koje su dolazile od OO SBB Bugojno, a te inicijative koje su jako važne za Bugojno nisu imale potrebnu podršku ostalih zastupnika u Skupštini koji također dolaze iz Bugojna. Zahvaljujući našim ministrima u Vladi Federacije BiH, zaustavili smo izgradnju planirane deponije u naselju Gračanica koja bi ugrozila zdravlje svih građana Bugojna s obzirom da je ta ista planirana uzvodno pored rijeke Vrbas. Za manje od 2 mjeseca građani Bugojna, SBK i cijele BiH nalaze se na historijskom ispitu. Da li će da podrže Evropski put BiH ili politiku razgradnje i samoizolacije. Građani BiH prvenstveno Bošnjaci su svjesni važnosti ovog trenutka, siguran sam da uz Božju pomoć u oktobru ove godine će izabrati pravi put i izabrati našeg predsjednika Fahrudina Radončića, dokazanog državnika, graditelja i poduzetnika, za člana Predsjedništva BiH. Zajedno idemo do pobjede akobogda u oktobru, hvala vam još jednom što ste došli i uveličali ovaj skup.”

Izjave predsjednice foruma žena SBB SBK Mubere Duraković, predsjednika kantonalnog odbora SBB Almira Švage te predsjednika SBB Fahrudina Radončića pogledajte u videu uživo koji smo emitovali na našoj Facebook stranici Bugojno Danas.

Foto, video, tekst: Admir Pilić

Uživo prijenos pogledajte u nastavku:

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/