Bugojno Danas u posjeti demobilisanom borcu Samiru Sadikoviću: “Bakire, Salko, Tufekčiću, nemojte da vam se ponovi 2014. godina”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Portal Bugojno Danas je jučer posjetio demobilisanog borca iz Bugojna Samira Sadikovića koji je u petak na okupljanju boraca pao u nesvijest u Mostaru ispred zgrade Vlade nakon čega je prebačen u bolnicu Mostar odakle je došao kući kako bi bio uz svoje saborce u daljoj borbi za zakon o demobilisanim borcima koji komisija za usaglašavanje nije usaglasila te ponovo sve vratila na početak.

Kod Samira smo zatekli i njegovog ratnog prijatelja Nazila Velića, također demobilisanog borca iz Bugojna koji je došao obići svog prijatelja i dati mu podršku.

Samir je za naš portal istakao kako ne traži ništa puno.

20 i nešto godina sam na birou, oboljen, gospodine Salko Bukvareviću, ne tražim posao u kancelariji, tražim posao da budem ložač ili čuvar. Ovom prilikom bih se zahvalio mojim saborcima koji su jučer bili u Mostaru kraj mene, Kristini i njenom mužu, zahvalio bih se osoblju CUM-a u Širokom Brijegu. U ponedjeljak krećem sa svojim liječenjem. Liječenje u Srednjobosanskom kantonu je samo bacanje para gdje sam radio nalaz i gdje je sve uredu, radio sam nalaz u Mostaru na kojem pokaziva da mogu umrijeti svake minute. Salko Bukvareviću, Bakire Izetbegoviću, Tufekčiću, uništili ste nam mladost sad nam uništavate starost nakon toga ste nam počeli djecu ubijati. Ubili ste nam Davida, Džanana i mnogo djece.

Dao je savjet svojim saborcima

Ja više ne bih otišao ni Salki ni Novaliću ni Bakiru niti bih koga molio. Ja bih zamolio sve demobilisane borce i one koji pljuju kamp, koji leže na kaučima, koji čuvaju mlade svoje, neće, mrsko mu doći, mrsko mu izaći. Ja sam molio po Bugojnu, kupiću mu sendvić, kupiću mu sok da ide na proteste u Mostar, znači neće, boji se Stranke demokratske akcije od koji su ucijenjeni. Ovom prilikom poručujem, mene nije strah. Mene ste uništili, ja nemam šta, mene ničega nije strah, samo dragog Boga, nikoga. Poručujem svim demobilisanim borcima i predstavnicima kampa, nema više pregovora ni sa Salkom ni sa Vladom. Molim sve građane BiH, izađite sa borcima i podržite ih. Poslije izbora, penzioneri gotovi ste, prosvjedni radnici gotovi ste. Svi ste gotovi sigurni budite u ovo što vam ja kažem. Za kratko vrijeme ćete početi u štrajkove, to vas očekuje poslije izbora. Toliko vas je Vlada zadužila da ona nema od čega vama više vraćat, a mi ne tražimo nemoguće, mi tražimo naše. Mi tražimo 60,70 do 80 miliona KM, a ne tamo što su Salko Bukvarević i Tufekčić naveli da nama treba 200 i nešto miliona. Pozivam sve borce u što kraćem roku da se zakažu jedni jaki protesti, da im dokažemo da nismo mačiji kašalj i da se mi moramo izboriti za naše pravo. Ovo je stvarno više dosta. Ja od 2010 sam u ovoj borbi i neću stati. Akobogda ja ću se izliječiti, poslije izliječenja ja se vraćam na bojno polje protiv SDA, HDZ-a i SNSD.

Pitali smo Samira šta je najveći problem zbog čega se ne usvaja zakon o demobilisanim borcima

Najveći problem Salki Bukvareviću, SDA i HDZ-u je jedinstven registar boraca. Molim te Salko, ti možeš bit ministar, Bakir može bit predsjednik, ja sam sa 8 razreda pametniji nego vi. Daj mi 7 dana u Bugojnu da ja napravi reviziju jer sve borce znam u glavu. Vi ne znate ko su borci jer niste bili pripadnici Armije BiH. Ne znate šta je bio vojnik ni ko je bio vojnik. Ja garantujem za 7 dana ću u Bugojnu napraviti registar, Sadiković Samir bio izviđač, diverzantska jedinica, bio komandir, imao 15 ljudi zna sve ijednog u glavu. Salko, za 400 dana, 20 boraca kampa u Sarajevu je umrlo. Izvarali ste borce i malinare. Oborili ste im cijenu da možete kupovati glasače za paketić od 20 KM. Nisu nama hladnjačari krivi nego vi. Vas registar boli i vas i HDZ.

Samir je poručio da se ne treba ponoviti 2014. godina

Salko Bukvareviću uozbilji se, Bakire uozbilji se, Tufekčiću uozbilji se, nemojte da vam se ponovi 2014. godina. Ja poručujem, hapsite me, pucajte na mene, nije me strah. Uništili ste mi mladost i život, što ste meni uništili, uništili ste mi ženi, djeci. Živim u 28 kvadrata sa 5 članova, nikad mi marke nisi dao boračkog kredita. Gdje su pare? Koga vi finansirate? Finansirate Patkoviće i lažne glasače SDA.

Samirov saborac Nazil Velić je došao u posjetu prijatelju

“Ovom prilikom poručujem svima, Samir je sada dobro, ali njegovi nalazi pokazuju nešto sasvim drugo. U jednoj teškoj je situaciji gdje će se morati brzo reagovati, na neki način ćemo se morati svi uključiti u ovu akciju da pomognemo našem prijatelju”.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o