Fahrudin Behlić: I ja sam bio zelen, ali sazrio sam i skontao neke stvari

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Starcima će biti isto, oni su svakako navikli na ovo stanje u našem gradu. Mladima najgore, ovdje je postalo zabrinjavajuće živjeti. Jedan obećava moderno Bugojno, drugi privlačenje stranih investitora. Jedan spominje Tešanj vidio kakva je situacija u toj opštini, mi nećemo za 10 godina doći na taj nivo sa ovakvom politikom. Jednostavno nezadovoljan sam vođenjem politike.

Šta je ovaj sadašnji načelnik napravio u proteklim mandatima? Napravio koju rasvjetu, zakrpio malo asfalta i to prije par dana kada je počela kampanja. Naravno tu su i kružni tokovi i ona fontana “masonska piramida”.

Plakat HDZ stranke se nalazi u sred Vrbanje, gdje je se desilo znamo mi šta je se desilo. Niko nije osuđen za to. Na tom dobijate glasove, zato što obećate da će i to doći na red. U mojoj mjesnoj zajednici niko nije zaposlen u tim vašim proteklim mandatima. I hoćete glas, ne može ne ide to tako. Bitna vam je samo fotelja. Omladina ide vani, vas boli uvce za tim. Naravno pa ko će onda zapošljavati nesposobne i vama podobne, da klimaju glavom šta im se naredi. Sjednem navečer i pogledam gdje žive hrvati, Vrbanja Crniče da preciziram.

Oni imaju rasvjetu, hajde ti prošetaj prema izlazu iz Vrbanje, nema ni puta kako treba, naiđu dva šlepera jedva se mogu mimoići moraš se bukvalno bacati u jarak. Izgubio sam prijatelja zato što nije bilo osvjetljenja i ti mi pričaš o modernom Bugojnu.

Šta ste dali demobilisanim borcima? Ljudi koji su vam obezbjedili to mjesto, zauzvat su dobili veliko NIŠTA. Prvi moj otac pa ostali svi. Kako uspjeti u BiH? Pa nikako sve dok se budu upošljavali tatini sinovi, naravno oni dobiju ne zaslužena radna mjesta. Ovi ostali idu u tzv. doznaku da ginu za 20KM. Dok tatini sinovi sjede i dobivaju platu koju nisu zaradili ni trudom niti radom. Nema tu hajra sve dok je ovakva situacija.

Borim se od svoje 18 godine da bi zaradio sebi, da ne tražim od oca. Dao bi on da ima, ali eto dali ste mu posao pa ne zna šta će s tolikim parama. Kako vas nije stid više!!!

Zato omladino dobro gledajte šta ćete zaokružiti, jer mi biramo da nam bude bolje, a ne gore. Prije sam i ja bio zelen, ali sazrio sam i skontao neke stvari. Ne nasjedajte na lažna obećanja. PEACE

Fahrudin Behlić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/