Exkluzivno: Premijer Srbije Aleksandar Vučić posjetio Čipuljić, rodno mjesto svoga oca (FOTO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na povratku sa Međunarodnog sajma privrede u Mostaru posjetio naselje Čipuljić, mjesto gdje je rođen njegov otac, i gdje je on provodio dio svog djetinjstva. Njegov posjet pratile su velike mjere osiguranja. Premijer Srbije najprije je posjetio jedine predstavnike porodice Vučić u Čipuljiću, odnosno Bugojno, porodicu strica Drage Vučića. Tokom ugodnog ćaskanja i razgovora Vučić se prisjećao dana iz djetinjstva.

Ja i brat smo voljeli posjećivati ovo mjesto, posebno ja, brat je bio malo mirniji. Posjećivao sam Nikolin potok, Mustafinu livadu, Han luku. Družili smo se na ovom mostiću uz rijeku Poričnicu – istakao je i potom nastavio : – Sjećam se bio je i jedan fudbalski turnir, memorijal Luke Tvrtkovića, i tada smo išli u grad, da vidimo ko najbolje loptu tjera. Mnogo sam vremena ovdje provodio i dobar dio vaspitanja i onoga šta sam naučio upravo jeste zbog toga što sam ovdje toliko vremena provodio – kazao je premijer Srbije za naš portal.

Vučićeva posjeta familiji bila je privatna i o politici Vučić nije govorio. Opredijelio se za prisjećanje na nestašluke iz djetinjstva, za koje je istakao da ih je „bilo milion.

Hvalili su me da sam bio tvrdoglav i više od toga. Selo je bilo „zvezdaško“ i poznati golman Ranko Stojić nikada nije u selo donio dres ni Partizana ni Dinama. Uvijek je donosio djeci samo rukavice . Toga se rado i dobro sjećam. Takmičili smo se ko će veću vatru da napravi, ko će više smreke da posiječe, pa se uhvatimo gore na brdu za guše, za grla, ko je jači i čija je vatra veća. Ovdje sam počeo i raditi sa 14 godina, kaže stric, a ja sam mislio da sam počeo u kafani raditi sa 15. Ustajao sam u šest ujutro i radio. Bilo je svašta, napravio sam milion gluposti – vidno zadovoljan se prisjetio Vučić.

Premijer Srbije posjetio je i Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice u Čipuljiću gdje ga je dočekao paroh Slaviša Đurić. Posjetio je i mjesno groblje uz ovu crkvu.

Na ovaj način okončan je njegov posjet Bugojnu , odnosno naselju Čipuljić.

bugojno-danas.info

Exkluzivno: Bugojno Danas na licu mjesta, pogledajte kako je izgledala posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića BugojnuFoto: Edo Pilic

Posted by Bugojno Danas on 12. April 2016

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/