EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Bugojno pokriveno besplatnim Wi-Fi signalom plus još mnogo novosti

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ukoliko ste u ulicama Sultan Ahmedova, Zlatnih ljiljana i Wagnerova pojavit će vam se besplatna Wi-Fi mreža Općina Bugojno. Razgovarali smo sa načelnikom Hasanom Ajkunićem i upitali ga o čemu se radi i šta je to novo što se tiče tehnološkog unaprijeđenja Bugojna?

“Istina je, dvije trećine grada su pokrivene Wi-Fi besplatnim internetom pod nazivom Općina Bugojno. Ulice Sultan Ahmedova, Zlatnih ljiljana i Wagnerova imaju besplatan Wi-Fi koji je projekat Općine Bugojno za svoje građane a također ga finansira Općina Bugojno, a dalje će se ići prema Nuglama kako bi i tamo građani mogli koristiti besplatan Wi-Fi. U narednih 10 dana, cijeli grad će biti pokriven besplatnim Wi-Fi signalom. Nastavak ovoga će biti veći broj nadzornih kamera koje ćemo postaviti širom grada, da mogu oni koji žive izvan Bugojna i koji dolaze u Bugojno gledati svoj grad i šta se dešava u Bugojnu. Pored toga, na ulazima u Bugojno iz pravca Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Kupresa, Novog Travnika i Donjeg Vakufa će biti postavljena 4 velika banera, 4 velike slike dobrodošlice koje se mijenjaju. Četvrta novost je sat koji se nalazi na soliteru koji je pokazivao vrijeme, temperaturu i datum bit će zamijenjen novim koji će se nalaziti na zgradi iznad Caffe bara Tea da se može gledati sa svih strana grada.”

Sve što je potrebno da se povežete besplatno na Wi-Fi mrežu Općina Bugojno jeste da kliknete na OK prilikom povezivanja na pomenutu mrežu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/