EKSKLUZIVNO: Bugojno dobija sportski centar sa hotelom, dvoranama, stadionom, teniskim terenima…

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Naš grad bi u narednom periodu trebao dobiti sportski centar, a kako ekskluzivno saznaje bugojno-danas.info lokacija sportskog centra će biti na Rostovu, tačnije na putu između Bugojna i Novog Travnika.

Kako saznajemo, centar će graditi tri lica iz Katara koji su saradnju sa našim gradom ostvarili zahvaljujući trenerskom stručnjaku Asimu Šahmanu te međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost“ koji se već tri godine održava u našem gradu, a pod pokroviteljstvom Rukometne Federacije Katara.

Već smo kontaktirali nekoliko arhitekata i 25.-26. ovog mjeseca će biti odlučeno koja firma će raditi projekat. U planu su tri sportske dvorane, hotel sa 60 dvokrevetnih i 40 jednokrevetnih soba, devet apartmana i jedan predsjednički apartman. Hotel će biti kategorije četiri zvijezdice, restoran sa pet zvjezdica, a imati će u prvoj fazi Spa centrar, bilijar sale, dok u drugoj fazi je u planu fudbalski stadion kapaciteta 2.000 gledalaca, kao i pet teniskih terena. Tokom cijele godine bi to bilo popunjeno sa gostima iz Arapskih zemalja, kao i za klubove koji bi obavljali pripreme i cilj je da se ovdje napravi sportski centar koji će zadovoljiti najviše kategorije, tačnije da će moći doći jedan Bayern Munchen i da im ništa ne fali. Glavni za ovaj projekat su trojica Katarana, oni su vlasnici firme, a mene su postavili za direktora te firme. Očekujem i pomoć lokalne zajednice, jer će ovdje biti zaposleno između 40-50 ljudi, što vozača, kuharica, sobarica, ljudi za obezbjeđenje i naravno da je ovo i interes lokalne zajednice, otkrio nam je Šahman.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/