Ekskluzivni intervju sa najmlađim nosiocem liste za Općinsko vijeće u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

U sveopćoj potrazi za medijskom ličnošću političke scene koja će određenom mediju povećati popularnost, ekipa portala Bugojno-danas se odlučila da rizikuje i napravi intervju sa najmlađim nosiocem liste jedne političke opcije za Općinsko vijeće u Bugojnu. Ovakav potez je rezultat građanskog vapaja za časnim, hrabrim, odlučnim i mladim ljudima koji će se beskompromisno obračunati sa problemima najugroženijih kategorija lokalne zajednice. Naš sagovornik je Jusuf Halilović, nosilac liste BPS-Sefer Halilović Bugojno.

jusuf-halilovic

  • Ja: Možete li nam se predstaviti u kratkim crtama?

Zovem se Jusuf Halilović i prije svega sam dijete ovog grada. Osnovnu i srednju školu sam završio u rodnom gradu. Diplomirao sam književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Težak život studenta čiji su roditelji odvajali posljednju marku da bi dijete izveli na selamet, primorao me da već tokom studija počnem sam zarađivati kako bi preživio. Po povratku u rodni grad, nakon velikog broja aplikacija za posao koje su automatski odbijene jer nemam novca, nisam u srodstvu sa određenim političkim moćnicima, a nisam ni politički poltron vladajućih stranki, počeo sam se baviti poljoprivredom, preciznije uzgojem malina. To je sudbina svakog obrazovanog pojedinca koji odbija biti sluga aktuelnoj političkoj vlasti.

  • Ja: Zašto BPS-Sefer Halilović?

Baš mi je drago što ste postavili to pitanje. To je socijalna politička opcija sa jedistvenom strategijom pružanja podrške mladim obrazovanim ljudima. U moru političkih stranki koje samo formalno podržavaju ovu kategoriju, mi se izdvajamo iskrenom spremnošću da to i realiziramo. Pokazatelj toga sam ja kao nosilac, ali i čitava lista BPS-a u Bugojnu. Opozicija vlasti ne postoji u Bugojnu. Različite političke opcije naizgled su suprostavljene, ali njihovi lični interesi su prioritet. Opustošiti budžet, zaposliti užu i širu rodbinu, a narodu u amanet ostaviti dužničko ropstvo. Zbog toga ću se zalagati za transparentan rad u općini tako da će građani znati gdje je utrošena svaka marka općinskog budžeta.

  • Ja: Govorite o jedinstvenoj strategiji podrške mladima, šta to podrazumijeva?

Da li znate da je prošle godine 80 000 mladih napustilo BiH? To su dva Bugojna mladih ljudi. Prema statističkim podacima Bugojno spada među šest općina u cijeloj BiH po broju mladih koji napuštaju našu državu jer nema perspektive za njih. Mladi su najznačajnija grupacija za razvoj društva. Njihova marginalizacija je najgori oblik trošenja kapitala, jer predstavlja odricanje od sadašnjosti, ali i budućnosti države. Problem je, zapravo, pomanjkanje interesa postojeće vlasti za njih. Pasivizacija i nezainteresovanost mladih za politiku je samo posljedica njihove isključenosti iz procesa donošenja odluka. Vrijeme je da se počnu ljudi nagrađivati prema zaslugama i da se cijeni rad, napor i učenje, a ne uhljebništvo i ratno profiterstvo.

  • Ja: Šta poručujete građanima Bugojna?

Boriću se. Oni koji me poznaju znaju da sam nepotkupljiv. Dijete sam ovog grada i Vaša prilika za bolje sutra budućih generacija. Odgovaraću Vama, biću Vaš glas u Općinskom vijeću, glas vapaja obespravljenih zajednica.

Svaka vrsta pasivnosti građana Bugojna jeste podrška aktuelnoj političkoj vlasti. Drugog oktobra obavezno izađite na izbore i olovkom branite svoje dostojanstvo.

Autor:  A. Pilić

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/