Dženana Alić porijeklom iz Donjeg Vakufa kandidatkinja za Miss Norveške

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Dženana Alić (22) živi u norveškom gradu Drammenu a ona i njena porodica su porijeklom iz Donjeg Vakufa. Od djetinstva, kako kaže, imala je veliku želju da postane manekenka i ta želja izgleda da će joj se ispuniti. Naime, Dženana je jedna od 40 kandidatkinja za izbor miss Norveške i kaže da je presretna zbog toga.

Škola uvijek bila na prvom mjestu

– Od djetinjstva mi je uvijek bilo zanimljivo da glumim manekenku. Potajna želja za tim je uvijek postojala, iako nisam puno fokusirala na to. Škola je uvijek bila na prvom mjestu, i kako sam postajala starija to je bio manji prioritet- rekla je Alić.

Dodaje da je što se tiče takmičenja za Miss Norveške sve ispalo slučajno i da je radoznalost “kriva” za to da bude jedna od kandidatkinja.

ac740961-f188-4b3a-875a-7991ada984ad

– Bilo je tu malo radoznalosti, čisto da vidim hoću li uopće ući u izbor. Kontaktirali su me i rekli da sam prošla dalje u prvi krug i tako je sve počelo.  Za takmičenje je izabrano 40 kandidatkinja od 150 prijavljenih i veoma sam sretna zbog toga – rekla je Alić.

Mlada Donjovakufljanka je objasnila da postoje četiri kruga izbora za Miss Norveške.

Izabrana u prvi krug

– Ja sam izabrana u prvi krug. Drugi krug će se održati u februaru, treći u aprilu i četvrti finalni, sredinom ljeta. Sve ovo doživljavam kao jedno novo životno iskustvo, i kao kompliment da sam uopće izabrana za takmičenje, među toliko lijepih djevojaka. Ljepota je ovisna od oka koje gleda – rekla je Alić.

dzenana-alic3

Alić kaže da joj veliku podršku pružaju svi, od porodice do prijatelja i do sugrađana iz Donjeg Vakufa.

– Porodica i roditelji su reagovali na pozitivan način i pružaju mi veliku podršku za predstojeće takmičenje za izbor Miss Norveške. I iz Donjeg Vakufa imam veliku podršku i od porodice i od prijatelja i to mi je jako drago. Volim doći u Donji Vakuf, i dođem najmanje jednom godišnje – kazala je Alić.

dzenana-alic

Autor: A. VREBAC

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/