Donji Vakuf: U Domu kulture održano predavanje na temu “Karcinom dojke – rano otkriće”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Večeras je u Velikoj sali Doma kulture povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke održano predavanje na temu “Karcinom dojke – rano otkriće”.

Kao jedan od uvodničara, Dr. Aldina Đulović je naglasila koliko je važan samopregled i rana detekcija promjena na dojci. Govorila je i o razlozima zbog kojih se žene ponekada teško odlučuju da posjete doktora kada posumnjaju da imaju problem.

Predavač je bio doktor Nedžad Jusić, specijalista opšte hirurgije bolnice u Travniku. Dr. Jusić je nakon uvodnog izlaganja iznio svoja iskustva u otkrivanju i tretiranju najučestalijeg oblika karcionama koji se javlja kod žena. Drugi dio predavanja je bio rezervisan za pitanja učesnika koja su se uglavnom odnosila na probleme unutar zdravstvenog sistema s kojima se pacijenti susreću.

Text/Foto: RadioDonjiVakuf

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o