Donji Vakuf: Rasvjetljeno krivično djelo protupravno lišenje slobode

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce i policijske stanice Donji Vakuf, su u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/SBK, nakon niza provedenih planskih aktivnosti rasvijetlili krivično djelo protupravno lišenje slobode.

Dana 29.11.2016. godine u 22,30 sati u PS Donji Vakuf, obratio A.V., rođen 1991. godine iz Donjeg Vakufa, te prijavio da je u naselju Oborci, općina Donji Vakuf, dok je upravljao svojim putničkim motornim vozilom marke „Caddy“, registarskih oznaka J42-A-242, presretnut od strane tri maskirana lica, koja su uz prijetnju vatrenim oružjem – automatskom puškom, istom stavili PVC vrećicu preko glave, te mu oduzeli mobilni telefon. Nakon toga, prema prijavi, navedenim vozilom prisilno je odvezen u smjeru lokaliteta zv.“Jarčišće“, Oborci, općina Donji Vakuf, kojom prilikom je uspio iskočiti iz vozila u pokretu, te pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci, odakle je prijavio navedeni slučaj policiji.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja i materijalnih dokaza da su lica E.P, rođen 1996. godine, M.H. rođen 1996. godine i M.J. sin rođen 1997. godine, sva trojica iz Donjeg Vakufa, učestvovali u izvršenju navedenog krivičnog djela.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi objekata koje koriste lica E.P., M. H. i M. J. Pretresom objekta koji koristi E. P. pronađena je i oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom i spremnik za municiju-okvir u kojem se nalazio 21 kom. metaka kalibra 7,62 mm.

Nakon završenih pretresa, lica E. P., M. H. I M.J. su privedena u službene prostorije, gdje su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznala izvršenje predmetnog krivičnog djela.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o