Donatori posjetili JU Opća bolnica Bugojno

Foto: RTV Bugojno
https://www.bugojno-danas.info/

Danas su u posjeti JU Opća bolnica Bugojno boravili donatori iz Saudijske Arabije uz čiju pomoć je rad Bolnice podignut na viši nivo. Vrijednost donirane nove opreme za hirušku salu kreće se oko 46 000 eura i od velikog je značaja za cijeli SBK, a posebno Gornjovrbasku regiju

Kako je istaknuto tokom posjeta donatora iz Saudijske Arabije, riječ je o značajnoj opremi za hirušku salu koja će omogućiti kvalitetnije pružanje usluga za pacijente s područja Gornjovrbaske regije. Inicijativa je potekla iz Bugojna, a svesrdnu pomoć u realizaciji aktivnosti oko donacije pružila je nesebičnim angažmanom Mirsade Gudić, što je posebno istaknuto na sastanku u Bugojnu.
– Vlade Saudijske Arabije i Emirata pomažu projekte koji su od koristi ljudima u cijelom svijetu, pa tako i u BiH, odnosno Bugojnu. Ovo je početak naše saradnje i molim Boga da se pružanje pomoći nastavi i u budućnosti – istakao je ovom prilikom Ibrahim Turki .

Izražavajući zahvalnost donatorima potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, naglasila je značaj ovakve donacije za pacijente i za zdravstvo u regiji, dok je ministar u Vladi SBK-a Sedžad Milanović izrazio zahvalnost i u ime Vlade SBK-a.

– Nabavkom ove nove opreme, uz pomoć naših donatora, omogućen je kvalitetniji rad u hiruškoj sali, naglasila je direktorica JU Bolnica Bugojno Berka Begović , koja je podsjetila na historijat opće bolnice, njen značaj tokom rata u spašavanju života, te razvoj u poratnom periodu na čelu s dr. Melikom Mahmutbegović.

U bolnici je 55 zaposlenih, trenutno su tri doktora na specijalizaciji, a u toku je izgradnja aneksa gdje su planirane dvije nove hiruške sale, što će omogućiti i zapošljavanje novih stručnjaka i pružanje kvalitetnije usluge pacijentima – istakla je dr. Begović.

RTV Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/