Djevojčice ŽRK Sloga šampionke Bosne i Hercegovine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Završeno je veliko finale SIM-a (sportskih igara mladih), koje je u sjajnoj organizaciji održano na Ilidži.

Najmlađi sportisti i sportisktinje u BiH su opet pokazali svoje znanje i talenat, a jedna od ekipa koja ima veliki razlog za slavlje je ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Sloga je osvojila turnir za mlađe kadektinje 2006. godište i u jakoj konkurenciji Lokomotive, Krivaje, Iskre Stolac i Bosne Tešanj, izborile su plasman na regionalu završnicu SIM-a, sa maksimalne četiri pobjede.

Trijumf na SIM-u je samo rezultat mukotrpnog i planskog rada u timu iz Gornjeg Vakufa. Pod trenerskom palicom Fuada Mahmutovića, vakufske djevojčice su pokazale da su izrasle u jednu ozbiljnu ekipu u svom uzrastu.

Ovo je i velika stvar za Gornji Vakuf-Uskoplje, čaršiju rukometa, čiji su rukometaši postali brend, a sada i djevojčice pokazauju šta znaju.

Do titule na SIM-u, popularne “pahuljice” došle su u sastavu: Lamija Ljubunčić, Nejra Hajrić, Sara Hadžiabulić, Sajra Vele, Iman Imamović, Adna Gvozden, Esma Pokvić, Amina Delić, Amina Ljubunčić, Ema Dadić. Za ovaj veliki uspjeh ništa manje zasluge nemaju ni igračice koje zbog pravila od deset igračica nisu mogle bit na spisku za SIM, a one su Ajna Šehić, Emina Milanović, Ajna Radmilo, Sumeja Čabro, Lejla Mašetić, Ismihana Muminović, Lejmana Omerović.

Trener FUAD MAHMUTOVIĆ za poraz sa ovom selekcijom ne zna već godinu dana.

(H.Z./Sportske.ba)

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o