Divlji konji stvaraju probleme vozačima na Borovoj glavi

https://www.bugojno-danas.info/

Na planinskom prijevoju Borova glava, koji se nalazi na dionici puta Livno – Tomislavgrad – Kupres u posljednje vrijeme manje skupine divljih konja koji imaju svoje stanište u blizini slobodno se kreću prometnicom stvarajući probleme u prometu.

Prema informaciji dobivenoj od radnika na održavanju cesta i od vozača koji svaki dan prometuju na toj dionici, ovi konji u manjim skupinama silaze sa njihovog okupljališta podno planine Cincar do prevoja Borova glava, odnosno na samu saobraćajnicu, u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Radnici na održavanju cesta upozoravaju da, kada ralica prođe i baci so po prometnici, a najčešće tokom jutarnjih i večernjih sati, postoji velika vjerovatnoća njihovog silaska na cestu i ako uz to još ima magle, čine veliku opasnost za vozače, a i za same njih je mogućnosti ozljeđivanja velika.

MUP Livanjskog kantona šalje upozorenja vozačima koji voze ovom prometnicom da budu obazriviji tokom zimskih dana, a shodno tome su i postavljeni prometni znaci koji upozoravaju na konje na Kruzima-Borovoj glavi.

fokus.ba

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/