Divlji konji stvaraju probleme vozačima na Borovoj glavi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Na planinskom prijevoju Borova glava, koji se nalazi na dionici puta Livno – Tomislavgrad – Kupres u posljednje vrijeme manje skupine divljih konja koji imaju svoje stanište u blizini slobodno se kreću prometnicom stvarajući probleme u prometu.

Prema informaciji dobivenoj od radnika na održavanju cesta i od vozača koji svaki dan prometuju na toj dionici, ovi konji u manjim skupinama silaze sa njihovog okupljališta podno planine Cincar do prevoja Borova glava, odnosno na samu saobraćajnicu, u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Radnici na održavanju cesta upozoravaju da, kada ralica prođe i baci so po prometnici, a najčešće tokom jutarnjih i večernjih sati, postoji velika vjerovatnoća njihovog silaska na cestu i ako uz to još ima magle, čine veliku opasnost za vozače, a i za same njih je mogućnosti ozljeđivanja velika.

MUP Livanjskog kantona šalje upozorenja vozačima koji voze ovom prometnicom da budu obazriviji tokom zimskih dana, a shodno tome su i postavljeni prometni znaci koji upozoravaju na konje na Kruzima-Borovoj glavi.

fokus.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o