Direktor en-Nedwe i predstavnici MIZ Bugojno u posjeti Čipuljiću

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Direktor ureda za Jugoistočnu Evropu Svjetske asocijacije muslimanske omladine en-Nedwe, Ibrahim et-Turki danas je boravio u posjeti Medžlisu IZ Bugojno. U pratnji predstavnika Medžlisa, gost iz Saudijske Arabije posjetio je objekat buduće džamije i edukativnog centra u naselju Čipuljić.

Kamen temaljac za buduću džamiju i edukativni centar postavljen je 16. maja prošle godine a do danas je na ovom zaista impozantnom objektu obavljeno oko 80 posto grubih građevinskih radova.
Direktor en-Nedwe za Jugoistočnu Evropu Ibrahim et-Turki i predstavnici Medžlisa IZ Bugojno obišli su objekat, i uvjerili se kako u stepen izgradnje tako i kvalitet građevinskih radova. Uz prostor za poprilično prostranu džamiju unutar budućeg Centra predviđene su brojne prostorije za druge popratne sadržaje. Direktor et-Turki bio je više nego zadovoljan onim što je vidio tokom obilaska, te se zahvalio donatorima iz Saudijske Arabije kao i svim drugim vjernicima koji su na bilo koji način pomogli dosadašnje radove.
Po riječima predsjednika Medžlisa iz Bugojno Harisa Mujića do sada je u ovaj objekat uloženo oko 200 hiljada KM. Ovom prilikom Mujić je izrazio nadu kako bi preostala potrebna sredstva za završetak radova, mogla biti obezbijeđena od istih donatora tokom predstojećeg ramazana.

Ukoliko se blagovremeno osiguraju potrebna sredstva, te radovI budu napredovali dosadašnjom dinamikom, u bugojanskom medžlisu se nadaju da bi džamija u ovom centru mogla biti otvorena već naredne godine.

 

rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/