„Dani Ajvatovice 2015“ u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Danas je u posjeti našem gradu boravio muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović. U kabinetu načelnika, Hasana Ajkunića, razgovaralo se o pripremama za predstojeću manifestaciju „Dani Ajvatovice 2015.”

U toku su završne pripreme za predstojeću, 505. Ajvatovicu. I ovaj put bit će ponudjen kvalitetan program. O sadržaju u našem gradu, ali i regiji danas su razgovarali muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović, glavni imam MIZ Bugojno, Vehid ef. Arnaut i načelnik Hasan Ajkunić.

– Planiramo da ovogodišnji 505. Dani Ajvatovice budu još bogatiji, a predvidjeno je i prostorno proširenje sa programima u općinama u kojima do sada nije bilo sadržaja u povodu Ajvatovice. Ovogadišnja Ajvatovica je specifična jer se sa manifestacijom kreće ranije zbog Ramazana. Programski sadržaji počinju već 15. maja, a završavaju se 14. juna jer je to posljednja nedjelja u junu, pred Ramazan. Očekuje nas mjesec bogat aktivnostima i kvalitetnim sadržajima – istakao je dr. Ahmed ef. Adilović, muftija travnički.

– Meni je drago da je muftija, dr. Ahmed ef. Adilović danas u posjeti našem gradu. Dosadašnja, dobra saradnja sa Muftijstvom se nastavlja, a i ovogodišnja Ajvatovica imat će punu podršku svih nas u Bugojnu- naglasio je Hasan Ajkunić, načelnik općine Bugojno.

I ove godine, u našem gradu bit će realizovani neki posebni, ali i već tradicionalni sadržaji poput Smotre folklora, turnira Karate-open, a nastupit će i Sarajevska filharmonija.

Izvor: rtv.bugojno.org

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o