CoderDojo: Besplatna škola programiranja u Travniku

https://www.bugojno-danas.info/

Na osnovu ranije uspostavljene saradnje, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” i Udruženje Bit Alijansa organizuju prvu CoderDojo školu programiranja u Travniku za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

Predviđeni fond sati iznosi 24 školska časa, a mentori polaznicima će biti asistenti Fakulteta informacionih tehnologija Sveučilišta/Univerziteta “Vitez”. Polaznici će imati priliku učiti programski jezik C++ ili HTML/CSS.

Nastava će se održavati u periodu od 24.7. do 17.8.2018. godine u zgradi Sveučilišta/Univerziteta koja se nalazi u ulici Školska 23 u Travniku.

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

Svi oni koji žele otkriti svijet IT-a i programiranja uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem sljedećih linkova:

Prijave su otvorene do 20. jula ili do popunjavanja kapaciteta.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila:  coderdojo.uv@gmail.com

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/