Čestitka potpredsjednice FBiH u povodu 8. marta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Međunarodni dan žena, 8.mart, uvijek nas iznova podsjeća na teška vremena u kojima su hrabre i vrijedne žene vodile svoju bitku za dostojanstvo, osnovna ljudska prava i ravnopravnost. Mada su se prilike promijenile, ipak i danas još ima mnogo prostora za napredak, kada su u pitanju prava žena. Za svaki svoj uspjeh i za svako svoje postignuće, žene još uvijek, nažalost, moraju uložiti više truda nego muškarci, a do cilja često dolaze uz više prepreka.

Zato moramo zajedno istrajati u toj borbi za izgradnju društva tolerancije, ravnopravnosti i solidarnosti jer je ona važan faktor u našim nastojanjima da ovaj svijet učinimo boljim i pravednijim mjestom za život.

Neka ovogodišnji Dan žena bude dan zahvalnosti za sve dobro kojim su žene obogatile naše živote i svijet u kojemu živimo. Neka to bude i poticaj da više cijenimo i vrednujemo ulogu žene u našem društvu.

Svim ženama čestitam Međunarodni dan žena, uz želje da im ovaj dan protekne u dobrom raspoloženju i da ga podijele sa svojim najdražima, uz pažnju, ljubav i poštovanje koje one zaslužuju, ne samo danas, nego svakoga dana u godini.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/