Čestitka načelnika Hasana Ajkunića u povodu nove školske godine

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim roditeljima, prosvjetnim radnicima, kao i svim ostalim uposlenicima koji na bilo koji drugi način učestvuju u plemenitoj misiji odgoja i obrazovanja mladih naraštaja, želimo sretan i uspješan početak školske 2016.-2017. godine.

Danas su u naše škole prvi put ušli oni koji će dio svog životnog puta, od sadašnjeg razigranog i zbunjenog prvačića pa do maturanta srednje škole, provesti u njima obrazujući se narednih dvanaest do trinaest godina, kako bi njihove generacije ljepše živjele. Za njih je ovaj dan sigurno jedan od najuzbudljivijih trenutaka u njihovom životu koji će im ostati u trajnom, nadam se lijepom i dobrom sjećanju. Želja nam je da oni danas uspješno stupe na stazu koja će ih odvesti u bolju budućnost. Vaš glavni zadatak, dragi prvačići, je da svladate planirano gradivo, te usvojite znanja i vještine koje će vam pomoći da se formirate kao cjelovite, moralne ličnosti, sposobne da se kreativno suoče sa izazovima savremenog svijeta. Svima vama, kao i vašim starijim drugarima, želim od svega srca da ovaj zadatak uspješno savladate kako bi u budućnosti bili aktivni sudionici u izgradnji svojih porodica ali i cijele zajednice.

Učiteljima i nastavnicima, kao svojim cijenjenim kolegama, želim da i u ovoj školskoj godini kao najvažniji cilj imaju vaspitno-edukativni rad sa djecom, rad kojeg će ona doživjeti kao radost i potrebu a ne obavezu koju nevoljno odrađuju. U to ime, Vama, učenicima i njihovim roditeljima želim uspješan početak, ali i završetak ove školske godine .

OPĆINSKI NAČELNIK
Hasan Ajkunić, prof.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/