Burno na političkoj sceni u Busovači, SDA ne poštuje koalicioni dogovor, vrše političko nasilje

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dana 27. 5. 2021. godine zakazana je 5. redovita sjednica Općinskog vijeća Busovača s prijedlogom Dnevnog reda koji je ranije utvrđen na Kolegiju.

Na početku zasjedanja, a prije usvajanja Dnevnog reda i početka same sjednice, došlo je do pokušaja promjene dnevnog reda kako bi ponovno SDA izabrao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva koji je bio i proteklih 7 godina. Vijećnici HDZ-a BiH Busovača su reagirali da je to neprihvatljivo političko nasilje nad vijećnicima HDZ-a i Hrvatima kao većinskom narodu u Busovači. Zbog nemogućnosti za normalno odvijanje zasjedanja, prekinuo sam zasjedanje sukladno Poslovniku o radu Općinskog vijeća i odgodio održavanje sjednice dok se za to ne steknu uvjeti.

Vijećnici iz stranaka SDA, SDP-a i DF-a suprotno Poslovniku, Statutu, zakonima i Ustavu poslije prekida zasjedanja ostali su na neformalnom druženju koje nastoje prikazati kao sjednicu  Općinskog vijeća.

Svi njihovi zaključci su nevažeći i mogu se smatrati samo njihovim stavovima.

U Poslovniku o radu Općinskog vijeća, članak 54. jasno stoji da „sjednicom Vijeća predsjedava predsjedatelj Općinskog vijeća. Ako je predsjedatelj spriječen, sjednicom predsjedava zamjenik predsjedatelja, odnosno vijećnik kojeg odredi Vijeće.“

Jasno je da ni predsjedatelj ni zamjenik nisu bili spriječeni nego je predsjedatelj, sukladno Poslovniku, prekinuo zasjedanje, a 5. redovita sjednica nije ni započela, jer nije utvrđen i usvojen prijedlog Dnevnog reda.

U cilju zaštite digniteta Općinskog vijeća, kao zastupničkog tijela vlasti općine Busovača, u narednom periodu, poduzet ću sve potrebne pravne radnje u okviru ovlasti predsjedatelja Općinskog vijeća. Želim rad Općinskog vijeća vratiti u poslovničke i zakonske okvire poštivajući Ustav, Statut i Poslovnik o radu Općinskog vijeća.

S poštovanjem,

Predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača

JOSIP MRAVAK, dipl. oec.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o