Bugojno:Pretresom oduzete puške, pištolji, municija

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela nedozvoljenog držanja oružja i zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a su tokom proteklog dana realizovali više uspješnih akcija.

Naime, dana 28.10.2020.godine u jutarnjim satima policijski službenici PS Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Bugojna. U mjestu Vedro Polje, općina Bugojno izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi K.K. rođen 1979.godine. Prilikom pretresa pronađeno je 6 pušaka i 3 pištolja različitih vrsta, kao i veća količina razne municije. Također, u ulici Poljice, općina Bugojno, izvršen je pretres stambenog objekta kojeg koristi J.I. rođen 1989.godine, gdje je pronađena jedna poluautomatska puška.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, pronađeno oružje, municija i druge nedozvoljene materije i sredstva su oduzete, a oprotiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o