Bugojno: Započela kontrola registrovanosti vozila pomoću LPR ili tzv. „pametnih kamera“

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U okviru implementacije projekta uspostave sistema video nadzora na području kantona pomoću LPR ili tzv. „pametnih kamera“, završena je testna faza kontrole registrovanih vozila. U narednom periodu svi evidentirani prekršaji biće sankcionisani u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Naime, MUP Srednjebosanskog kantona je uz podršku Vlade SBK izvršio nabavku i instalaciju visokosofisticiranih LPR ili tzv. “pametnih kamera” na svim važnijim putnim komunikacijama, koje pored kontrole registrovanosti vozila imaju mogućnost kontrole ukradenih vozila za kojima je raspisana potraga, kao i vozila kojima su počinjena razna krivična djela ili prekršaji. Navedene mogućnosti u mnogome doprinose povećanju efikasnosti i operativnosti u radu policije na terenu, posebno prilikom pronalaska i hvatanja počinilaca raznih oblika krivičnih djela i prekršaja, te njihovog zakonskog procesuiranja i sankcionisanja.

Shodno navedenom, u cilju smanjenja broja saobraćajnih prekršaja pozivamo sve građane da poštuju zakonske obaveze oko registracije vozila, kao i sve druge važeće zakonske propise, kako bi povećali svoju ličnu, ali i sigurnost svih drugih učesnika u saobraćaju.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o