Bugojno u znaku obilježavanja Dana Općine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održan radni sastanak s ciljem utvrđivanja programa u povodu obilježavanja Dana općine Bugojno.

Na početku sastanka prisutne je pozdravio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić, zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta, te zastupnik u Skupštini SBK-a Amir Šečibović i naglasili da će se u narednom periodu zajednički raditi na tome da Bugojno dobije podršku s viših nivoa vlasti, kako kantonalnog tako i federalnog u cilju stvaranja što boljih uslova za život svih građjana te razvoj Bugojna.

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija, udruženja i sportskih klubova koji će i ovaj put doprinijeti da Bugojno bude grad kulture i spota. I ove godine Dan Općine Bugojno obilježava se brojnim sadržajima. Publika iz Bugojna, ali i regije ima već priliku uživati u sadržajima Bugojanskog proljeća koji su dio ove velike manifestacije, ali kako je istaknuto na sastanku i tokom maja bit će realizovani brojni programi. Dobar nastavak bit će i “Bugojansko ljeto”.

Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić zahvalio se svim učesnicima te pozvao građane da uživaju u brojnim sadržajima.

-Mogu s ponosom reći da je sve ono što smo uložili u proteklom periodu sada je i vidljivo. Politika, kultura, sport, odnosno organizacije, udruženja, sportski klubovi ponudit će raznovrsne programe i doprinijeti da Bugojno bude grad u koji će rado doći stanovnici iz cijele države i uživati u programu u povodu Dana općine, ali i novoj manifestaciji koja će obilježiti ljeto u Bugojnu – istakao je načelnik Hasan Ajkunić.

-Već duži niz godina se priča o ovom projektu s obzirom na to da je centar grada uređen i u kojem građani uživaju tokom ljeta. Naš cilj je da u ulicama, u centru grada realizujemo raznovrsne sadržaje , kako bi građani mogli uživati u različitim programima, ali i da zadržimo i privučeno turiste s ciljem razvoja turizma te ekonomskog jačanja Bugojna – istakao je Vahid Duraković, direktor KSC-a Bugojno.

Posebnu zahvalnost načelnik Ajkunić je izrazio i predstavnicima medija, RTV Bugojno te portalima bug.ba i Bugojno Danas zahvaljujući čijem radu su gledaoci, slušaoci i čitaoci širom svijeta informisani o svim dešavanjima u Bugojnu. Pored toga zajednički će biti pripremljeni i promotivni spotovi našeg Bugojna.

RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/