BUGOJNO U ŠOKU: Pet dugogodišnjih uposlenika Doma zdravlja Bugojno otišlo raditi u Njemačku

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Svima dobro poznati uposlenici bugojanskog Doma zdravlja i Hitne pomoći su nažalost napustili Bugojno i otišli raditi u Njemačku (Haris Heljić i Nidal El-Falah – Nido) dok su Dino Čolić, Irhad Salihić i Adis Kulaš dobili radnu vizu i uskoro odlaze također u Njemačku raditi.

Nakon što su na svojim Facebook profilima objavili informaciju da odlaze raditi u Njemačku, uslijedila je lavina komentara radnih kolega i prijatelja:

“Tužno … drage moje kolege nek vam je sretno. Neponovljiva petorka u SHP , fino je bilo raditi i družiti se s vama.”

“Nije mi drago, sretno vam bilo”

“Pa hoće li iko stručan ostat da nas liječi, majke mi me strah ovih novih, čast njima ali iskustvo je iskustvo. Vama momci sretno i hvala na svemu.”

“Sretno draga djeco ne znam šta da kažem jer se i meni javlja i sreća i tuga a oko srca se nešto stislo”

“Sretno momci! Eto mene u Njemačku na previjanje”

“Puno puta ste pomogli mojoj majci i veliko vam hvala za to; bili ste uvijek korektni i profesionalni; Neka vam je sretno momci u tuđini”

Tuga i nevjerica je zavladala nakon saznanja da neponovljiva petorka napušta Bugojno, svima dobro poznati i uvijek na raspolaganju i usluzi, heroji Bugojna koje je narod volio i voli su odlučili tražiti bolje uslove gdje će biti cijenjeniji i vrijednovaniji.

Otišli su jer žele bolje edukacije i stručna usavršavanja.

Pogledajte na fotografiji pomenutu petorku po redu koje smo zaokružili: Harisa, Irhada, Nidala, Adisa i Dinu, dok dvojica kolega sa fotografije još uvijek rade u Hitnoj službi Bugojno.

Hitna služba Doma zdravlja Bugojno je imala ekipu koja je bila prepoznatljiva na nivou cijele BiH, gdje se nikada nisu obrukali i osramotili što pokazuju i reakcije pacijenata, kolega i prijatelja.

Portal Bugojno-danas.info im želi svu sreću u budućem radu u Njemačkoj, ako se ovakav trend nastavi, hoće li nas imati ko liječiti? Kako spriječiti odlazak mladih u inostranstvo? Ko je kriv što je ovih 5 fantastičnih medicinara odlučilo otići raditi u Njemačku?

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/