Bugojno: Trideseta potraga za nestalim Hrvatima bez rezultata

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu
Ni trideseta potraga Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (BiH), po anonimnim dojavama ili radom istražitelja na terenu, nije dala rezultate u otkrivanju grobnice u kojoj je zakopano 20 bugojanskih Hrvata nestalih tijekom rata…

“Mi smo pokušali i ovoga puta, ali izgleda bez rezultata pa će prekopavanje terena danas biti i završeno”, izjavila je za Lejla Čengić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH.

Dijana Strujić, predsjednica Udruge poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, bila je u srijedu na prekopavanju terena po anonimnoj dojavi.

“Nisam nešto posebno ni očekivala od ove potrage. Ovaj posao se radi po anonimnoj dojavi od prije tri godine. Mi nećemo nikada odustati od traženja naših nestalih među kojima je i moj muž Mihovil. Brine me što još uvijek nije poznato ime osobe odnosno zaštićenog svjedoka koji je u srpnju ove godine nasanjkao i Sud i Tužiteljstvo, Institut za nestale osobe, ali i nas ožalošćene obitelji koji tragamo za svojim najmilijim pune 22 godine. Ta osoba je uporno tvrdila da zna lokaciju na kojoj su zakopana tijela naših najmilijih na Rostovu da bi na kraju sve ispalo laž. Zar je to tako ‘važna osoba’ da i svećenici iz Gračanice kriju njegov identitet pod velom ispovjedne tajne”, izjavila je Strujić.

Potraga na Rostovu izvodi se po naredbi Suda BiH, a njome rukovodi Tužiteljstvo BiH.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/