BUGOJNO! SRAMOTNO! Radnici Binasa i za Dan državnosti rade

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Poštovani građani Bugojna sretan vam praznik Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25.11.2016. godine od strane Sindikalnog odbora „Binas“ d.d. Bugojno.

Imajući u vidu da pojedini dijelovi BiH ne slave praznike koji su vezani za državu BiH  pa i pojedini političari i poslodavci u FBiH su krenuli njihovim stopama i to u državnim preduzećima.

Nažalost radnicima „Binasa“ d.d. Bugojno je (NE) SRETAN PRAZNIK Dan državnosti, jer su prisiljeni da rade i za državne praznike.

Poznato je već odavno da su radnici „Binasa“ d.d. Bugojno u veoma teškoj ekonomsko-financijskoj situaciji, pa tako je došlo vrijeme da se preko leđa radnika pojedini menadžeri dokazuju i pokazuju svoj patriotizam i zalaganje za propuste koje su napravili zadnje 4 godine.

Stoga su radnici natjerani da rade prekovremeno i vikendima zadnja dva mjeseca, u veoma lošim uslovima za rad, bez zdravstvenog osiguranja i neredovnih primanja, što sve predstavlja grubo kršenje Zakona o radu od strane poslodavca.

Za nehumano ponašanje i loš odnos kompletnog društva prema samoj firmi i radnicima u istoj, već odavno obavještavamo sve odgovorne i relevantne institucije u FBiH o stanju u preduzeću, ali uzaludno. Tako da je jedino preostalo da tražimo podršku od strane građana i nevladinih organizacija.

S poštovanjem.

Sindikalni odbor

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/