Bugojno: Sinoć na više lokacija pronađena droga

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Dana 07.07.2020.godine oko 01,25 sati u ulici 307. Motorizovane brigade, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled maloljetnika (rođen 2003.godine), kojom prilikom je kod istog pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 02,30 sati u ulici Bosanska, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao Ć.E. rođen 1985, dok je na mjestu suvozača zatečen H.H. rođen 2000.godine, oba iz Zenice. Tom prilikom kod vozača je pronađena smeđa praškasta materija upakovana u aluminijsku foliju, za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

U nastavku aktivnosti, u mjestu Poljice, općina Bugojno izvršen je pregled stambenih prostorija koje koristi Ć.E., gdje je također pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o