BUGOJNO: Rajski Mir! Novi dom za stare i nemoćne osobe

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Paradise Peace – Rajski mir Bugojno, novi dom za stare i nemoćne osobe.  Smješten nedaleko od centra Bugojna,u mjestu Potočani, ovaj mali zeleni raj otvara vrata dobrodošlice svima koji žele stariti u do sada neviđenom okruženju nadomak Bugojna. Na nadmorskoj visini od oko 600 metara, a okruženo planinama Kalin, Rudina i Stožer, ovo je pravi ugođaj za sve ljubitelje prirode i pitkih izvora. Područje kontinentalne klime prekriveno borovom šumom, koja se prostire na više od 20.000 kvadratnih metara.

Bavljenje starim/novim hobijima, druženje s prijateljima i porodicom, rekreacija,   radionice, čak i dodatno obrazovanje. Šetnja u netaknutoj prirodi, fizičke aktivnosti, vožnja biciklima, sve to u zrelim godinama dobivaju novu, uzbudljiviju ulogu – poručuju iz Paradise Peace doma. Također vlasnici ovog doma u novom ruhu, ističu da restoran, kao i svadbeni salon i dalje nastavlaju sa radom, bez obzira na novootvoreni dom za starenje.

Prostranost, moderno i vrhunsko opremljene sobe, uz iskusno osoblje i bogatstvo sadržaja glavne su odlike koje će ovaj dom svrstati u red vodećih domova za smještaj starijih osoba u našoj državi, pa i šire. Namijenjen je građanima starije životne dobi s ciljem podizanja kvalitete njihovog života pružanjem zdravstvene, socijalne i psihološke pomoći.

Mir i sreća

Koncept smještaja u ovom domu koji je potpuno renoviran bazira se na dvocifrenom broju soba i tri apartmana. Iz svih soba pruža se pogled na odmaralište te prirodno okruženje koje se prostire unedogled. Dom raspolaže sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama,saprostranom terasom. Jednokrevetne su u potpunosti prilagođene osobama starije životne dobi koje imaju potrebu za vlastitom intimom. Površina viša od 10 m2 omogućava komfor, udobnost te ugodnu i opuštajuću atmosferu, dok su druge sobe idealne za zajednički boravak, i boravak parova. Tu su i zajedničke prostorije, biblioteka, šetalište, i ostali prateći sadržaji.

U Paradise Peace domu, medicinsku njegu i nadzor sprovodi stručno medicinsko osoblje, u suradanji i sa uputama ljekara . Akcenat je na insistiranju preventivnih postupaka u cilju sprečavanja nastanka dekubitusa i drugih posljedica dugotrajne nepokretnosti. Kada je u pitanju ishrana, hrana korisnika je ekološkog uzgoja, uzgojena na vlastitom imanju, izbalansirana je i prilagođena nutritivnim potrebama starijih osoba. Iz Rajskog mira poručuju da uvažavaju mišljenje korisnika o izboru hrane, i zajedno sa vrhunskim kuharima,  kreiraju jelovnike na sedmičnoj bazi.

Za kraj kažu, da imaju samo jedan cilj – omogućiti korisnicima da treće životno doba u našem domu  provedu sa najkvalitetnijom njegom i prilikom da starost dožive drugačije i veselije. Pozovite nas, i informišite se sa punim povjerenjem – poručili su uposlenici ovog novootvorenog doma,sa napomenom da do kraja mjeseca jula, cijene boravka u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama su umanjene za 15%.

Sve informacije o Domu za stare i nemoćne osobe, radnom vremenu restorana, te slobodnim terminima u svadbenom salonu možete dobiti putem telefona+ 387 62 759 369, ili putem Facebook stranice Paradise PEACE Potočani.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o