BUGOJNO: Radnici preduzeća “Binas” traže ubrzanje sudskih sporova

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Sa ciljem zaštite statusa, radnici bugojanskog preduzeća “Binas” odlučili su da od nadležnih institucija u Sarajevu zatraže da ubrzaju proces rješavanja tužbi, koje su ranije pokrenuli.

Putem više advokatnih kancelarija, oni potražuju zarađena a neisplaćena sredstva u iznosu oko 3,5 miliona KM, u pojedinim slučajevima riječ je o čak 76 neisplaćenih plaća.

Insistiraju, također, da se njihovi zahtjevi rješavaju istovremeno a ne parcijalno, i da se tužbe po osnovu neisplaćenih plaća, toplih obroka, naknada za prijevoz i otpremnina „ne razvlače godinama po sudovima“.

-Žalosno je da naše tužbe čekaju a na višim nivoima imamo predstavnike iz Bugojna, koji do sada nisu uradili ništa po tom pitanju –  kaže jedan od nezadovoljnih radnika.

Sa zbora, na kojem su razmatrani potezi potpisnika tužbi u narednom periodu, poručili su da žele “samo ono što su zaradili i što im po zakonu pripada“.

FENA

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/31/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno/