BUGOJNO: Potpisani ugovori sa 20 osoba koje su dobile plastenike

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima” danas je u zgradi općine Bugojno upriličeno potpisivanje ugovora sa 20 korisnika.

Riječ je o projektu kojeg na području općine Bugojno, zahvaljujući Agenciji za lokalni razvoj, po prvi put implementira bh regionalni ured britanske humanitarne organizacije “Muslim aid”. Pored ove humanitarne organizacije projekta su finansijski podržali općina Bugojno kao i sami koriosnici, a značajnu pomoć odabranim korisnicima pružit će i Služba za poljoprivredu.

Po riječima agronoma Admira Hodžića, predstavnika “Muslim Aid-a”, za projekat plasteničke proizvodnje konkurisalo je tri puta više zainteresiranih, a za 20 odabranih korisnika u par narednih dana biće upriličena i posebna edukacija. Uz plasteničke konstruklcije i malč foliju, te sistem za navodnjavanje kosisnici ovog projekta dobit će i sadnice povrća koje će uzgajati u plastenicima.

Uz načelnika Općine Hasana Ajkunića potpise na ugovore danas je stavilo 20 korisnika projekta. Nakon potpisivanja ugovora načelnik Ajkunić korisnicima je čestitao i poželio dobar urod poljoprivrednih kultrura koje će uzgajiti u plastenicima, koristiti u svojim domaćinstvima, a višak plasirati na tržište, te na taj način ostvariti i određenu finansijsku korist.

Kako je ovom prilikom istaknuto u narednom periodu, uz pomoć Službe za poljoprivredu, radit će se i na uspostavi zajedničkog štanda na pijaci putem kojeg bi korisnici ovog projekta mogli plasirati višak poljoprivrednih kultura proizvedenih u ovim plastenicima.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o