Bugojno: Policija još uvijek ispituje sve okolnosti nestanka i smrti trogodišnjeg dječaka

Rijeka Vesočnica koja protiče u blizini kuće stradalog Medmeda
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, kazao je u izjavi za Avaz.ba da policija još uvijek ispituje sve okolnosti nestanka i smrti trogodišnjeg dječaka Mehmeda Ćese.

– Nakon što su mještani i pripadnici Gorske službe spašavanja oko 23.10 sati pronašli tijelo dječaka u mjestu Vesala, kuda protiče rijeka Vesočnica, na licu mjesta je obavljen uviđaj. Mjesto gdje je tijelo pronađeno nalazi se kilometar i po od mjesta gdje je dječak zadnji put viđen. Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, a danas će se obaviti i druge istražne radnje i biti obavljena obdukcija tijela. Okolnosti nestanka za sada ne mogu komentarisati, jer nisu još uvijek završene sve istražne radnje – kazao je Prohan.

Prohan: Najvjerovatnije se radi o utapanju

Dječak je nestao jučer oko 14 sati.  Nakon što je o nestanku obaviještena bugojanska policija, alarmirano je i stanovništvo ovog velikog naselja, koje se uključilo u potragu, te pripadnici Gorske službe spašavanja.

Dijete je gotovo 100 ljudi tražilo po ulicama sela i oko obližnje rijeke Vesočnice.

Posljednji put je viđen u neposrednoj blizini porodične kuće, gdje se do tada igrao s 11- godišnjim bratom, a pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed utapanja.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o