Bugojno: Održana javna tribina povodom Plana izrade izbornog programa SDP BiH za izbore 2018. godine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana javna tribina povodom Plana izrade izbornog programa SDP BiH za izbore 2018. godine.

Gosti tribine bili su: Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, Potpredsjendik SDP BiH Zukan Helez i Zastupnici SDP BiH SBK u Skupštini SBK i Parlamentu F BiH.

Dragi moji prijatelji Bosna i Hercegovina se nalazi u najtežoj ekonomskoj, političkoj i socijalnoj situaciji u posljednjih 20 godina, kriza je evidentna na svim nivoima. Predsjedništvo države se ne sastaje mjesecima, Parlament BiH više ne znate ko je tu pozicija ko opozicija. Kad govorimo o vladi FBiH mislim da je danas ustvari to najbolja reklama za SDP BiH. Ja neću pričati o tome šta smo mi uradili. Trebali nekome ovdje govoriti kad je krenuo Binas Bugojno sa oporavkom sa ovom vladom? ili sa onim što je kako je i koliko Zukan tada kao aktuelni ministar doprinosio da bi danas Binas Bugojno radio.”, istakao je nekadašnji premijer Federacije BiH i sadašnji predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Kad ste čuli da je Bakir Izetbegović podsjetio Grude, Zvornik, Široki Brijeg, Laktaše nije to njega ne zanima, njega samo zanima Opština Centar i malo okolo. Mi smo u prošlom periodu pravili velike greške i to moramo da priznamo. Dva puta smo pravili velike greške 2000 godine Alijansa i Platforma 2010 godine. Kad ja sebe analiziram napravili smo auto put, penzije povećali, borce penzionisali, revizija. Griješilo je naše rukovodstvo to moramo da priznamo, zaboravljen je običan čovjek koji je ginuo za SDP, to nam se više nikad ne smije desit. Kadrovska politika nam je bila katastrofalna, nikada više neće na funkciji biti ispred SDP-a čovjek koji je igrao jedno poluvrijeme mora da igra četiri utakmice.” – kazao je Zukan Helez, Potpredsjednik SDP BiH.

Moram da kažem oko dešavanja na Općinskom Vijeću Bugojno,  mi smo imali ispred SDP-a prijedlog za plaketu za počansog građana Bugojna i s obrazom smo predložili Branka Mikulića , 99% vas u sali zna ko je taj čovjek koji je napravio ovu salu. Većina SDA i ovih ostalih osim DF-a odbili su, nema niko drugi ali neće ni Mikulića, ali šta zna Al-Zawahreh ko je Mikulić?, vjerujte da bi i Basari rekao: Ako ćeš mi ti Naime dodjeljivat, da može čovjek ustati, rekao bi hvala ti Naime, nemoj. Na kraju ću vam poručiti antifašizam i Bosnu i Hercegovinu čuvajte kao zjenicu oka svog.” , dodao je Zukan Helez, Potpredsjednik SDP BiH.

bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/