BUGOJNO: Održan drugi sastanak OO-a Festivala Fedra i Lutkarskog bijenala

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je u zgradi Općine Bugojno održan drugi radni sastanak Organizacionog odbora Festivala Fedra i Lutkarskog bijenala. Kako se čulo na sastanku, pripreme teku po planu, a prema riječima direktora KSC-a Vahida Durakovića , Teatarski festival Fedra koji počinje 13.jula biće , po kvalitetu programskiih sadržaja, prvenstveno pozorišnih predstava, najbolji do sada.

U uvodu današnjeg sastanka direktor KSC-a ali i direktor Festivala Fedra i Lutkarskog bijenala Vahid Duraković, podnio je izvještaj o do sada uradjenim aktivnostima, po pitanju organizacije ova dva značajna kulturna festivala u našem gradu, te naglasio da je većina posla obavljena, izabran je stručni žiri, odabrane predstave, odnosno već je poznat zvanični dio programa , a većim dijelom i revijalni, prateći dio programa. Kako je naglasio po završetku sastanka, oba festivala donijet će raznovrsne i neke nove sadržaje.Festival Fedra biće obogaćen Fedricom, odnosno dječijim predstavama dok će u sklopu ovogodišnjeg Lutkarskog bijenala biti otvoren konkurs za najbolji tekst za lutkarske predstave na nivou BIH-ne.

Značajnu , prije svega, finansijsku podršku, ova dva kulturna festivala imat će i ove godine od Općine Bugojno, rekao je načelnik Hasan Ajkunić.Na današnjem sastanku, načelnik je inicirao i otvaranje Manifestacije Bugojansko ljeto, uoči samog Festivala Fedra, 12. jula, kada će na gradskom trgu u ul.Zlatn ih ljiljana biti održan prigodan večernji koncert.

45. Tetarski festival Fedra Bugojno 2017, trajat će od 13 do 20. jula, a IX Bugojansko lutkarsko bijenale od 11. do 16. septembra ove godine.

rtvbugojno.ba/Mersima Muminović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/