BUGOJNO: NK Iskra dobija novi stadion, druge stolice, ljepši travnjak, semafor

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U prostorijama NK Iskra Bugojno održana je press konferencija kojoj su prisustvovali predsjednik sportskog saveza Bugojno Nedžad Šečić, šef stručnog štaba NK Iskra Senid Kulaš, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, Sead Smiho Tanković i Osman Bambur ispred veterana Iskre, sekretar NK Iskra Nusret Peco i Aziz Dlakić ispred uprave NK Iskra.

Na press konferenciji smo saznali veliki broj informacija o budućnosti NK Iskra, za Vas izdvajamo najzanimljivije izjave:

Donijeli smo odluku da stolice sa stadiona Jaklić budu montirane na stadionu Mladost do početka Šutkovog turnira u malom nogometu. Ostat će još da se riješe svlačionice stadiona Mladost, a onda će to biti jedan kompleks. Na stadionu Jaklić ćemo staviti plave stolice, koje su poručene, na dio tribina što pokriva krov cca od 2000-2500 sjedećih mjesta i on će time dobiti lijep izgled. Uradit ćemo ulaz u stadion, stepenište kao i tunel kojim se izlazi na stadion Jaklić. Do sada smo već izbusali skoro kompletan stadion Jaklić, zasijali travu, bacili umjetno gnojivo. Pokušat ćemo da manje koristimo teren kako bi bio spreman za početak takmičenja u Prvoj ligi FBiH, a to je 29.7.2017.“, izjavio je predsjednik sportskog saveza Bugojno, Nedžad Šečić.

Ovo je jedan sigurno kvalitetan organizacijski projekat koji može radovati sviju nas da mi kao stručni štab, igrači i gledaoci koji dođu na nogometni teren da imaju što bolje uslove za igru naravno i gledanje. Mi smo sada na odmoru, prozivka će biti 27.6. tako da je na nama, stručnom štabu da što bolje se pripremimo za predstojeći dio prvenstva. Što se tiče igračkog kadra, napustila su nas 3 igrača, Emrah Šijak, a Mirnes Gurbeta i Ibrahim Mašić karijeru nastavljaju u inostranstvu. Emrahu želimo puno sreće. Što se tiče dolazaka moramo se kvalitetno pojačati jer kvalitetna je liga ove godine izuzetno. Mi ćemo posložiti ekipu, već 3 igrača smo do sada završili, Alijagić Ermin golman Jedinstva, dok Čakar napadač Goražda i štoper Baručija iz Novog Travnika moraju još staviti svoj potpis. Radimo još na dovođenu 2-3 kvalitetna igrača koja će popuniti ovaj naš igrački kadar“, dodao je šef stručnog štaba Senid Kulaš.

Mi ćemo kao veterani dati svoj doprinos dolazeći na utakmice i bodreći naš klub da postignu što bolje rezultate u višem rangu u kojem nam je bilo mjesto i ranije. Tu ćemo biti toliko organizirani i da ćemo zajednički snagama uspjeti da sačuvamo status Federalnog prvoligaša NK Iskre iz Bugojna“, izjavio je nekadašnji nogometaš i trener NK Iskra, Sead Smiho Tanković.

NK Sport Prevent je na svom zadnjem upravnom odboru donio odluku da sve kategorije koje završavaju školu fudbala u Preventu, direktno prelaze u NK Iskra i stavljaju se na raspolaganje upravi NK Iskra. Isti razgovor je bio i u NK Globus Bugojno. Ja želim da im se na taj način zahvalim, gospodinu Besku i NK Globusu. Možda ćemo postaviti sportskog direktora na čelu NK Iskra, još smo u fazama pregovor, ako to uradimo mislim da bi imali kompletno predstavljanje nogometa u Bugojnu. Vjerujem da će fudbal u 2017/2018 godini biti daleko uspješniji nego što je bio do sada po pitanju i muškog i ženskog nogometnog kluba“, izjavio je između ostalog načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Kako portal Bugojno Danas saznaje na Jaklić će biti postavljen semafor, u toku je odabir vrste semafora koji će biti postavljen.

Bugojno-Danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/