BUGOJNO: NAGRADNA IGRA! Poklanjamo 3 ulaznice za sutrašnju predstavu MONA LISA u Maloj sali KSC-a

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

NAGRADNA IGRA: Poklanjamo vam 3 ulaznice za komediju “MONA LISA” koja se igra sutra u Bugojnu u KSC-u u Maloj sali. Sve što je potrebno jeste da lajkujete stranicu Bugojno Danas ukoliko već niste, drugi uslov je da lajkujete objavu koju smo objavili na Facebooku OVDJE. Dobitnike ćemo objaviti sutra (subota) u 15 sati.

U subotu, 28.10. u 19,00 sati u Maloj sali KSC Bugojno bit će izvedena komedija „MONA LISA“ u režiji uspješnog bh reditelja Nedžada Begovića. Predstava je imala veliki uspjeh u Sarajevu kao i mnogim drugim bh gradovima.

Riječ je o teatarskom projektu na kojem prvi put sarađuju bračni par reditelj Nedžad Begović i glumica Amina Begović.

Pored Amine Begović, u predstavi glumi i Senka Oruč, te njih dvije kroz likove čistačica koje rade u muzeju seciraju pitanja koja se tiču naše savremene stvarnosti.

– Ispred slike “Mona Lise”, remek djela Leonarda da Vincija, tabire teme bračnih statusa, nezaposlenosti, kuhanja i zakuhavanja, te ko je bolji Željo ili Sarajevo. Mona Lisa ih pomno sluša, smješeći se na našu stvarnost svojim jedinstvenim blagim i zavodljivim osmjehom – ističu u saopćenju organizatori.

Nedžad Begović je ocijenio da mu je bio veliki izazov prvi put se okušati u pozorištu, pogotovo postavljajući tekst koji je već režirao u formi TV drame.

– Kroz ovu komediju se bavim apsurdom po dubini, a sve to minimalističkim pozorišnim sredstvima. Zadovoljstvo mi je bilo, nakon dugogodišnjeg rada sa Aminom i Senkom na različitim projektima naći se i na pozorišnim daskama, gdje su njih dvije pokazale zavidne rezultate. Nadam se da će i publika prepoznati isto – ustvrdio je on.

Broj karata je ograničen. Rezervacija karata na telefon 030 509 722.

Cijena je karte 8,00 KM.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/