Bugojno na nogama: Nogometašice Iskre žele novu pobjedu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojno je ovih dana na nogama. Sve oči sportske javnosti ali i onih običnih građana okrenuti su ka trenutno najorganizovanijem bugojanskom sportskom kolektivu, ŽNK Iskra Bugojno.

Nakon što su u prvom kolu Prve ženske nogometne lige Federacije grupa Jug upisale visoku pobjedu nad ŽNK Sloga iz Bosanske Otoke, nogometašice  Iskre već su se okrenule susretu drugog kola u kojem će na svom Jakliću dočekati vršnjakinje iz Širokog Brijega.

Bugojanke su u Otoci pokazale sav kvalitet a sa pet pogodaka posebno se istakla Esma Bašić. U klubu vlada veliki optimizam pred naredne susrete te svi vjeruju nastavak postizanja dobrih rezultata.

Ja sam zadovoljan treninzima, veoma su uspješni i imamo super uslove za rad. Ovakve uslove kao mi do sada nema nijedan klub. Nisam igrala u Otoci, ali sa klupe sam pratila utakmica i moje kolegice su odigrale fantastičnu utakmicu. Očekujem pobjedu u nedjelju i nadam se da ću zaigrati od prve minute. Od malena sam igrala nogomet, lopta mi je stalno bila u nogama i kada sam čula da postoji klub odmah sam rekla svojima da ću početi trenirati. Ispočetka je bilo teško, ali vremenom sam se navikla i sada je sve lakše, istakla je Ivona Ljubas, članica ŽNK Iskra Bugojno.

Treninzi su sada bolji i ja sam zadovoljan našim radom. Očekivanja su velika, imamo i pojačanja i mislim da ćemo biti još bolji. Moj brat je trenirao nogomet i ja sam trenirala sa njim, ali kada sam čula za ženski nogometni klub Iskra odmah sam se prijavila. Već godinu dana treniram i zaista nam je ovdje fino, kazala je Munira Kelić.

Dok članice kluba sa trenerima iz dana u dan usavršavaju svoje znanje,  i Uprava kluba ništa ne prepušta slučaju pa u ovom klubu zaista imaju odlične uslove za rad. Sve ono što je potrebno mladim nogometašicama za uspjeh je stvoreno uoči samog osnivanja kluba, pa tako da problemi u radu kluba i ne postoje. Zanimljivo da u ovom klubu ne postoji članarina kao u većini sportskih kolektiva u Bugojnu, pa je i to jedan od razloga što ovaj klub privlači sve veću pažnju javnosti i medija.

U nedjelju će Bugojanke dočekati Široki Brijeg, a prema zanimanju javnosti očekuje se da će veliki broj navijača podržati mlade nogometašice na putu ka njihovoj novoj pobjedi.

 

SPEC      

Da vodstvo kluba ne misli samo na svoje članove, pokazali su i uključivanjem u humanitarnu akciju koja u Bugojnu traje za spas Selmira Basare koji boluje od leukemije. Selmiru je za liječenje potrebno 5.000 Eura a u ovom klubu odlučili su vrijednom finansijskom donacijom biti dio akcije.

Hvala Ženskom nogometnom klubu Iskra i sportskom radniku iz Bugojna Naimu Basari koji su se uključili u ovu akciju i donirali novac kako bi olakšali naše prikupljanje potrebnog novca. Oni su prvi klub u ovom gradu koji je odlučio uključiti se u našu akciju i ja im zaista želim puno sreće u daljnjem radu, te mnogo, mnogo pobjeda, kazala je predsjednica Udruženja Đerđef Bugojno Šida Kalbić, organizatorica akcija prikupljanja pomoći za Selmira Basaru.

sportavaz

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o