BUGOJNO: Makedonija preko Katara do borbe za peto mjesto

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nakon uvodna dva poraza, makedonski kadeti su zabilježili i drugu pobjedu na međunardonom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu. Izabranici Nikole Matlieskog su u prvom meču pretposljednjeg dana takmičenja, a u okviru „mini polufinala“ razigravanja od petog do osmog mjesta, lako savladali nejaki Katar rezultatom 38:20 (18:13).

Makedonci su time obezbijedili meč za peto mjesto, u kojem će se sastati sa boljim iz duela Bosna i Hercegovina – Švajcarska.

Katarani su i četvrti put izgubili dvocifrenom razlikom, ali se može konstatovati da im je ovo najbolji meč na turniru – bili su ravnopravan rival do finiša prvog poluvremena, u nekoliko navrata imali i minimalnu prednost, ali nisu uspeli da održe egal duže od 20-ak minuta.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Ivan Dimitroski (levo krilo) sa devet golova, a pratili su ga desni bek Jagurinoski sa sedam, Dimitar Dimitroski sa šest i Stefan Krsteski sa pet.

Kod Katarana se ponovo najviše istakao njihov najbolji igrač, Hasan Bašir, sa šest golova. Dva manje postigao je Ahmad Mohamed.

Podsjetimo, danas su na programu i oba polufinalna duela međunarodnog turnira za kadete (1998) u Bugojnu.

Tekst: balkan-handball.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/