BUGOJNO: Izlivena prva ploča na kući demobilisanog borca

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Prva ploča na kući Emira Škiljana koju grade njegovi suborci i prijatelji iz bugojanskog Udruženja demobilisanih branilaca 1992.- 1995., Centralna Bosna danas je završena.

Danas je u Drvetinama u dvorištu novosagrađene kuće porodice Škiljan bilo veselo, a razloga za veselje, itekako, je bilo. Naime, članovi bugojanskog Udruženja demobilisanih branitelja 1992-1995., Centralna Bosna uspješno su obavili veliki dio posla na izgradnji kuće za svog saborca i prijatelja Emira Škiljana. Izlijevanjem ploče završena je prva etapa gradnje kuće zahvaljujući ovim vrijednim i humanim ljudima, ali i našim sugrađanima koji su podržali ovu hvale vrijednu akciju. Njima se u ime svojih kolega zahvalio Mirsad Palačkić sekretar Udruženja demobilisanih branitelja 1992. – 1995., Centralna Bosna –Bugojno.

  • Zahvaljujući donacijama naših sugrađana i pravnih lica bit ćemo u mogućnosti nastaviti i drugu etapu izgradnje kuće. Ljudi su pomogli novčano,ali i drugim donacijama i svima se iskreno zahvaljujem – rekao je Palačkić. Izrazio je nadu da će biti u mogućnosti uskoro završiti kuću za porodicu Škiljan.

Gradnju kuće za svog bolesnog prijatelja počeli su prije pet dana i to materijalom koji su za početak obezbijedili Škiljani. Ova četveročlana porodica za život zarađuje baveći se poljoprivredom i uzgojem malina, a Emir je teško obolio i nedavnom mu je amputirana noga. Upravo je izašao iz bolnice i danas se sa svojim prijateljima radovao ploči.

  • Zahvaljujem se svojim kolegama iz Udruženja demobilisanih branilaca koji su započeli ovu humanu priču, mještaninu Aliji Beganoviću koji je poklonio dva duluma zemlje za kuću, ali i komšijama i svima koji su na bilo koji način pomogli– rekao je Škiljan.

Da bi kuća u potpunosti bila useljiva potrebna je i dalje pomoć dobrih ljudi, kako bi se ova porodica, koja je iz Jajca u ratu doselila u bugojanske Drvetine, što prije uselila i napokon se na svojoj desetoj adresi skrasila.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o